Egyre rosszabb állapotban van a régi Hármas-Körös-híd

Megosztás

Egyre rosszabb állapotban van a régi Hármas-Körös híd állapota, de egyelőre forrás hiányában nincs lehetőség a helyreállításra, tájékoztatott Kunszentmárton polgármestere. Wenner-Várkonyi Attila hozzátette, hogy elkészült egy átfogó műszaki, statikai felülvizsgálat, melynek alapján teljes képet kaptak a híd alépítményére, felszerkezetére, hídpályaszerkezetére és hídtartozékaira vonatkozóan.

Sajnos, az elvégzendő (sürgős, rövid időtávú, közepes időtávú) feladatok vélhetően több száz millió forintos tételt jelentenek, melyet önkormányzatunk önerőből nem tud megoldani. Erre még megoldást kell találnunk.

-részletezte a körülményeket a településvezető.

Addig is, a híd igénybevételének csökkentése érdekében október 17. hétfőtől 3,5 tonnás súlykorlátozás lép életbe.

A hídon naponta 1300–1500 jármű halad át. Korábban, 2020 márciusában a nagy tömegű gépjárművek közlekedéséből adódó műszaki állapotromlás elkerülése miatt öttonnás súlykorlátozást vezettek be.

A régi vasbeton Hármas-Körös gerendahidat 1925-ben adták át. Bár az ötvenes években süllyedés miatt ­renoválták a hidat, állapota a hetvenes évek végére meglehetősen leromlott. Legutóbb 1994-ben újították fel a hidat és akkor is csak a legszükségesebb feladatokat végezték el rajta.

Kapcsolódó cikkek