Országos elismerést kapott a karcagi biogazdálkodó

Megosztás

Sárközy Péter professzor, a Biokultúra Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke kimagasló tudással, a haza és a biokultúra iránt elkötelezett hittel volt a magyar biomozgalom vezetője, mely mindenkiben elismerést és nagy tiszteletet váltott ki. A Sárközy Péter Emlékérmet, a vele járó bronz emlékplakettet, oklevelet és a pénzjutalmat azok nyerhetik el, akik a díj névadójának szellemiségéhez méltóan, alkotó módon járulnak hozzá a biokultúra értékeinek megteremtéséhez, megőrzéséhez vagy népszerűsítéséhez. A díjazott személyéről – a Kuratórium tagjainak, valamint a korábbi díjazottak javaslatai alapján – a Kuratórium Elnöke dönt.

Az idei emlékülésen a szakmai előadásokat követően került sor a Sárközy Péter Emlékérem átadására, amit ezúttal a karcagi Hubai Imre Csabáné nyert el, az ökológiai gazdálkodás területén végzett értékes és odaadó munkája jutalmaként.

Hubai Imre Csabáné nem először vehetett át rangos elismerést, tavaly a Magyar Vidékért Díjat vehette át Nagy István agrárminisztertől, korábban pedig az Aranykoszorús Gazdaasszony miniszteri kitüntetést is kiérdemelte.

Hubai Imre Csabáné férjével és gyermekeivel 1989-ben megalapította Berekfürdőn a kertészetet, majd a családi gazdaságot:

Csak biogazdálkodással foglalkozunk, szlogenünk a termőföldtől az asztalig. Ezen elv mentén természetes úton történő termelést és feldolgozást valósítunk meg.

Ez egyre népszerűbb Karcagon és környékén, de már a fővárosban is, termékeink nagy része pedig exportra megy. Én a szakma egészét szeretem, hiszen a biodinamikus rendszerben a növénytermesztés, állattenyésztés, kertészet egy egységet képez. 

Képek forrása: Karcag Televízió

Kapcsolódó cikkek