Rezsistopot sürget az MSZP

Megosztás

A rezsidíjak növekedésének megállítását sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján az MSZP társelnöke, a párt parlamenti frakcióvezetője.

Tóth Bertalan jelezte: az Országgyűlés jövő héten kezdődő ülésszakán pártja azért fog küzdeni, hogy a Fidesz ne folytassa tovább a megszorításokat, és mindent elkövet, hogy megakadályozza a magyar lakosság kizsigerelését.

Benyújtott javaslataikat sorolva Tóth Bertalan sürgette, hogy a paksi olcsó áramot adják annyiért az embereknek, amennyibe kerül; ha pedig a kormányzati közléseknek megfelelően rendelkezésre áll olcsó orosz gáz, akkor ne emeljék az árát a korábbi hétszeresére.

Szorgalmazta azt is, hogy a “brutális” 27 százalékról csökkentsék öt százalékra a lakossági áram, gáz, PB-gáz, tűzifa, brikett, koksz és palackos PB-gáz általános forgalmi adóját, valamint hirdessen a kormány kikapcsolási moratóriumot az áramra és a gázra, ahogyan azt a koronavírus-járvány idején már megtette.

Sürgette azt is, hogy induljon lakossági önerő nélküli országos épületszigetelési program a lakások energiahatékonyságának javítására. Javasolta azt is, hogy jövő januárban a nyugdíjasok által érzékelt valódi infláció alapján emeljék a nyugdíjakat, az átlagos ellátást nem meghaladó összegben részesülők pedig kapjanak speciális rezsiutalványt.

MTI

Kapcsolódó cikkek