Fideszesek, emlékszünk? Orbán 2006-ban azt kérte az uniós képviselőktől, vonják meg hazánktól az ezermilliárdos támogatást

Megosztás

Pontosan tizenhat éve azt kérte még ellenzékből Orbán Viktor az EU-s képviselőktől, hogy ne fizessék ki a kormánynak a nekünk elvileg járó óriási pénzeket, mivel itt intézményesített a korrupció, a hamis adatok. Ezért az Európai Unió ne nyújtson segédkezet Magyarországnak. Akkor hogy is van ez a hazaárulás dolog mostanság?

A részletekre Hadházy Ákos, megválasztott képviselő hívta fel a Facebookon. Mivel már akkor is bőven voltak internetes hírportálok, le is hozták ezt, csak a magyar ember eredendően feledékeny.

“Orbán 16 éve még azt kérte az EU-s képviselőktől, hogy ne adjanak pénzt a szerinte korrupt magyar kormánynak. Az internet szó szerint megőrizte a beszédet, az egyik részlet így szól:
“A kommunizmus a saját országaiban évtizedekre intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat. (…) Ezért kell az Európai Uniónak világossá tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak. “
Természetesen az akkori kormánypárt reakciója ugyanúgy nem volt igaz, mint ahogyan a megöregedett Orbán által mostanra kiépített propagandagépezet vádjai sem. Az ellenzék nem a pénzek megvonásában érdekelt, hanem abban, hogy az EU ADDIG ne adjon pénzt, amíg pl. nem csatlakozunk az EU Ügyészséghez vagy a közmédiát nem konszenzusos vezető vezeti, vagy a bíróságok függetlensége nem biztosított.
A beszédet érdemes amúgy egy másik gondolata miatt is elolvasni. Arról szól ugyanis, hogy a gaz kormány számára a gazdaság mindennél fontosabb preferencia. Nos, az azóta diktátorrá váló, akkor éppen polgári demokrata Orbán az amerikai trumpistáknak írt okosságaiban kerek-perec kijelenti, hogy a kormányzásnak egyetlen célja a gazdasági növekedés kell, hogy legyen.”

További forrásként IDE KATTINTVA az Origo akkori cikkét is elolvashatjuk.

A jobboldali megmondóemberek és szavazók túlnyomó többsége szerint a mostani ellenzéki pártok képviselői viszont hazaárulók, amiért azért szurkolnak, hogy az EU ne adja oda Orbánéknak az utóbbi 12 évben kitűnő gépezettel lenyúlt uniós pénzeket. Orbán Viktor pontosan ugyanígy tett 2006-ban még ellenzékiként. Akkor hogy is van ez a kettős mérce? Ezek szerint a mostani miniszterelnök is hazaárulóként cselekedett 2006-ban?

Kapcsolódó cikkek