Jász-Nagykun-Szolnok megye is kiadós csapadékot kap a hétvégén

Megosztás

A földeknek igen jót tevő áztató esőre lehet számítani. Dél és Dél-Nyugat kapja a legtöbbet, de Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb részén is akár 15-20 mm csapadék eshet. Szeles, rossz időre számítsunk.

A nyárzáró front után a hétvége túlnyomó részében szeles, esős és hűvös időre készülhetünk. 

Szombaton országszerte borongós idő várható, napközben az északi tájakat leszámítva csendes, áztató esőre készülhetünk, a késő délutáni óráktól pedig egyre többfelé és egyre intenzívebben eshet.

Jelentősebb mennyiség érkezik, a legtöbb, akár 30 mm-t meghaladó mennyiség a déli, délnyugati részeken várható:

Emellett szeles időre számíthatunk és egész hétvégén 20 fok alatt maradhatnak a csúcsértékek. Szombaton a keleti megyék kivételével többfelé feltámad, helyenként erős lökések kísérik majd az északnyugati szelet, míg vasárnap országszerte erős lesz, helyenként viharossá fokozódik.

A napsütésről nem kell teljesen lemondani, míg a szombat borongós, a vasárnap naposabb lesz,

nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Az éjszakai kiadós eső után a nyugati, középső tájakon már napsütésre ébredhetünk. A legtovább a keleti, északkeleti tájakon maradhat zárt a felhőzet és eshet, az ország többi részén szakadozott lesz a felhőzet és elszórtan számíthatunk napközben záporokra, néhol északkeleten zivatarra. (Időkép.hu)

Kapcsolódó cikkek