Meggondolta magát Túrkeve polgármestere – mégsem a Ligetben lesz a bringapark

Megosztás

Ahogyan az már korábban is tudható volt, megközelítőleg húszmillió forintos támogatásból bringapark épül Túrkevén. A park megvalósításával kapcsolatban már csak a helyszín volt kérdéses, egészen a mai napig. Lehetséges helyszínként felmerült a Liget, a strand, illetve a Sirály út melletti park. Sallai R. Benedek a Túrkeve polgármestere most a lakossággal egyeztetve döntött a leendő park helyszínéről, ezzel visszavonva korábbi döntését.

Nem tagadom, hogy a tervezőkkel (…) egyetértve a Ligetet tartottam erre legalkalmasabbnak és most is azt gondolom, hogy a források felhasználásának céljait az a helyszín szolgálná legjobban.

-olvasható a településvezető közleményében.

A bejegyzés szerint a napokban tartott lakossági fórumon a Liget környékén élők egyértelművé tették, hogy nem támogatják a létesítményt a közvetlen lakókörnyezetükben.

Nyilván, megtehetnénk, hogy akkor is oda rakjuk, mert biztos vagyok benne, hogy többen vennék igénybe a parkot, tudom, hogy sokan örülnének ott neki. (…) Ezúton szeretném megnyugtatni a Ligetben lakók közösségét, hogy a ligeti helyszín elvetésre került, erre vonatkozó indítványom visszavonom a mai napon, és csak a Sirály park marad az előterjesztések között.

-közölte a politikus.

Kapcsolódó cikkek