Dupla hazai sikerrel startolt el a Nemzetközi Kosárlabda Fesztivál Szolnokon

Megosztás

Kedden vette kezdetét Szolnokon a három napig tartó FIBA 3×3 Nemzetek Ligája 2022-es évadának Közép-európai szekciójának versenye, ahol az U17 és U23 korosztály mérkőzik meg egymással.

A Nemzetek Ligája keretein belül hat nemzet férfi és női válogatottja méri össze tudását. A résztvevő országok Ausztria, Csehország, Izrael, Magyarország, Szlovénia és Szlovákia.

Az U17 Európa Kupa Selejtező tétje a szeptember 2-4. között Athénban megrendezendő Európa Kupára való kijutás, ahol 12 férfi és 9 női U17-es válogatott lép pályára.

A férfi korosztályban résztvevő országok: Magyarország, Litvánia, Lettország, Ausztria, Nagy Britannia, Észtország, Írország, Svédország, Németország, Ukrajna, Dánia, Grúzia

A női korosztályban résztvevő országok: Magyarország, Litvánia, Lettország, Ausztria, Nagy Britannia, Észtország, Írország, Svédország, Hollandia

A férfiaktól 5 csapat míg a nőktől 4 csapat kvalifikálja magát az Európa Kupára.

A mieink közül először a lányok játszottak, ellenfelük az osztrák csapat volt. Eredmény: 21-9 a magyarok javára. A később pályára lépő magyar férficsapat szintén győzelemmel (19-16) zárta az első mérkőzését.

A mérkőzéseken túl kiegészítő programként vetélkedők és egyéb szórakoztató programok szerepelnek, péntek este pedig filmvetítés lesz a Tiszai Hajósok terén.

Kapcsolódó cikkek