Tószegen idén nem lesz tűzijáték. És Szolnokon?

Megosztás

Nem lesz tűzijáték a Tószegi Nyárutón elnevezésű rendezvényen, a település falunapján. Az eseményt szeptember 9-11-én rendezik meg, de a képviselő-testület már most arról döntött, hogy idén nem tartják meg hagyományosnak számító tűzijátékot annak keretében. A témával kapcsolatban a településvezető közösségi oldalán arról írt, hogy a tűzijáték, mint jelenség, ma rendkívül megosztja a közvéleményt, mondván, hogy az a „pompa megnyilvánulása”, aminek az előttünk álló nehéz időszakban nincs létjogosultsága. 

Szeretném azonban hangsúlyozni, hogy polgármesterségem ideje alatt, vagyis az elmúlt tizennégy évben, nem volt olyan tűzijáték Tószegen, melynek költsége elérte volna a félmillió forintot. Így ezen döntésünket nem gazdasági megfontolásból, hanem jelképesen, gesztus értékkel hoztuk meg

-emelte ki Gyuricza Miklós, polgármester.

Mindeközben Szolnokon még nem derült ki, hogy idén megtartják-e a tűzijátékot. Györfi Mihály alpolgármester Facebook oldalán szerdán tette közzé bejegyzését, miszerint javasolta Szalay Ferenc polgármesternek, hogy “ebben a háborús, inflációs helyzetben” a város tekintsen el a pirotechnikai látványosságtól. Szalay azt válaszolta, hogy a javaslatot megfontolja.

Kapcsolódó cikkek