Fegyverneknél körforgalom épül, merre lehet elkerülni az egyébként rendkívül forgalmas csomópontot?

Megosztás

Talán az ősz derekára elkészül a 4-es főúton zajló nagyszabású építkezés, a munkálatok azonban jelenleg gátolják a normális közlekedést. Ha előre szeretnénk erre készülni, érdemes tudni, merre mehetünk másfelé.

A kivitelezők egy teljesen új, négy ágú körforgalmat építenek az említett részen, a kivitelezés negyven százalékos készültségi fokon áll, jelenleg a jövőbeni körpálya délnyugati körcikkének kivitelezése folyik. Emiatt az úton forgalomkorlátozás van érvényben, írja az Útinform.

A beruházás befejeztével biztonságosabbá válik a csomópont, melynek így az áteresztőképessége is érdemben változik. A közútkezelői előírások szerint a nappali munkáknál jelzőőrös, míg éjszaka jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerint a tranzitforgalomban közlekedők az építés ideje alatt a gyorsforgalmi hálózaton tudják elkerülni az érintett útszakaszt az M3–M35–42-es főút, az M5–M44–47–42-es főút, valamint az M5–M43-as útvonalakat használva. Az útépítési munkákról az M0-ás autóút változtatható jelzésképű tábláin, valamint a román határállomáson, Ártánd közelében előzetesen tájékozódhatnak. A kistérségi forgalomban közlekedőknek az egyéb környező országos közutak állnak rendelkezésükre.

(A borítókép illusztráció)

Kapcsolódó cikkek