Még mindig blokkolják a Margit hidat a katatörvény ellen tüntetők, a kormánymédia hallgat

Megosztás

Reggel óta blokkolják a forgalmat a kata módosítása ellen tüntetők a budapesti Margit hídon.

A HVG tudósítója szerint a budai oldalon csak rendőrök állnak a felhajtóknál és kocsival senkit sem engednek fel a hídra. Az átkelőn sokan sétálnak, kutyát sétáltatnak. A pesti oldalon, a Jászai Mari tér környékén 300-400 ember álldogál továbbra is. A demonstrálók nagy örömmel fogadták, amikor elhangzott, hogy Szegeden, Győrben és Debrecenben is tüntettek a katatörvény ellen.

A kormányközeli médiában ugyanakkor ismét úgy tesznek, mintha nem zajlanának demonstrációk az országban. Kivéve a Magyar Távirati Irodát. Az MTI ezúttal beszámolt a katatüntetésről, részletesen leírva annak eseményeit.Ráadásul helyszíni tudósítója is van a tüntetők között, akit ezúttal úgy fest, engednek tudósítani, korábban ugyanis többször tanúi voltunk annak – például a 2021-es budapesti Pride-on, hogy a közmédia tudósítói kint voltak, dolgoztak, de valójában nem jelent meg tőlük semmi. De nem ez az egyetlen ilyen eset, korábban a Színház- és Filmművészeti Egyetem fellázadó hallgatóinak tüntetéseit is rendszeresen elhallgatták.

A többi oldalon – legyen az megyei, vagy országos – még csak említést sem tesznek, hogy a tüntetők lezártak egy komplett hidat, vagy hogy egyáltalán tüntetések zajlanak az országban.

Kiemelt kép: ittlakunk.hu

Kapcsolódó cikkek