A napsütés mellett zivatar is előfordulhat a hétvégén

Megosztás

Szombaton gomolyfelhős, napos idő köszöntött be, csapadék a nap további részében sem valószínű – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzésében.

Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben ismét többfelé megerősödik, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 Celsius-fok között valószínű, késő estére pedig 17 és 23 fok közé csökken.

Éjszaka északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, főként az északkeleti megyékben és a Nyugat-Dunántúlon zápor, zivatar előfordulhat, de reggelre a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, és ritkulnak a felhők. Kissé mérséklődik, de több helyen élénk marad az északnyugati szél. A vasárnap hajnali hőmérséklet 12, 18 fok között alakul.

Vasárnap napközben továbbra is gomolyfelhős, napos időre van kilátás, a délnyugati és az északkeleti, keleti megyékben lesz több felhő, itt zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél ismét többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 27 fok között várható.

Kapcsolódó cikkek