Elektromos rollerek érkeztek Szolnokra

Megosztás

Megérkeztek az elektromos rollerek a megyeszékhelyre: a kétkerekűeket tizennyolc év feletti, megfelelő KRESZ-tudással rendelkezők használhatják – írja az info.szolnok.hu.

A Lime közösségi elektromos rollerhálózat első járművei megérkeztek, s már városszerte használhatók. – Az elektromobilitás újabb formája valósul meg városunkban, bízunk benne, hogy a zöld rollerek a szolnokiak körében is hasonlóan népszerűek lesznek, mint az ország más városaiban – hangsúlyozta Fejér Andor a járműveket bemutató tájékoztatón.

Az alpolgármester rámutatott, hogy jól illik Szolnok életébe, hiszen a város komolyan elkötelezett az elektromobilitás terén. A célok összecsengenek Lime Technology Kft. céljaival, ezért is valósulhatott meg az együttműködés. Ahogy a cég ügyvezető helyettese kiemelte, örömmel „rollereztek” Szolnokra. A városban nagyjából hatvan kihelyezési pont lesz, melyeken összesen 250-300 roller lesz megtalálható – mondta el Irmai Krisztián. A rollereket tizennyolc év feletti, megfelelő KRESZ-tudással rendelkezők használhatják. Lesznek zónák, ahol lassabban kell haladni, lesz olyan, ahol nem lehet ezzel közlekedni.

Forrás és további részletek: info.szolnok.hu

Kapcsolódó cikkek