Elérte a kormány, amit akart, az ellenzék nem mer az időközi választásra jelöltet állítani, mert félnek a Fidesz mocskolódó hadjáratától

Megosztás

Egyetlen olyan alkalmas, ellenzéki érzelmű jelölt sem akad, aki kockára tenné az egzisztenciáját és hírnevét, valamint a nyugalmát. Ezzel a Fidesz támadógépezete teljes győzelmet látszik aratni, mivel a rengeteg mocskolódás, lejáratás miatt már elindulni sem mer senki a kormánypárti jelölt ellen. Magyar demokrácia, 2022.

Parlamenti képviselő és Lázár János államtitkára lett Nagy Bálint keszthelyi fideszes polgármester, ezért időközi választást tartanak a Balaton-parti városban. Amin az ellenzék annak ellenére sem indít jelöltet, hogy 2019-ben itt szoros versenyben, 45 százalékot elérve, 3021-3676-ra kapott ki Nagytól a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) színeiben induló Czuth Zoltán László – írja a 444.hu.

De még az idei országgyűlési választáson sem szerepelt itt annyira tragikusan az egyesült ellenzék, főleg a vidéki átlagához képest, a képviselői helyért induló Nagy 51,8 százalékot, Elekes István pedig 38,8-at ért el.

És hogy most miért nem indítanak polgármesterjelöltet?

Molnár Tibor, a KÉVE alelnöke szerint

“Nincs is most olyan helyi, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben. Senki sem akarja kockáztatni a jó hírnevét, az egzisztenciáját.”

Molnár szerint a településen semmibe veszik és folyamatosan gyalázzák az ellenzéket, egyetlen bizottsági pozíciót sem kaptak és

„perverz hatalmi rendszer alakult ki, amivel egy időközi választáson értelmetlen szembeszállni, főleg egy ilyen tragikus választási vereség után”.

A testületben ráadásul erős fideszes többség várna egy esetleges ellenzéki polgármestert, így inkább el sem indultak.

Egy egyéni körzetben is időközit tartanak Keszthelyen, ezen már indul ellenzéki jelölt. Kovács Viktória is úgy látja, hogy

„értelmetlen tehetséges, jó szándékú embereket kitenni annak a mocskolódásnak, amit a fideszesektől kap az ember egy kampányban”.

A politikus szerint “nem lehet fejjel a falnak menni, most fel kell építeni embereket a következő választásra”

Gratulálhatunk a Fidesznek, már alig lehet különbséget tenni Fehéroroszország és hazánk között, ami a politikai viszonyokat illeti. Bevált a másfél évtizede tartó folyamatos lejáratás, támadás, sározás.

Kapcsolódó cikkek