Olyan autóval okozott halálos balesetet, amelyből hiányzott még az üléssor is

Megosztás

Ennek megfelelően a hátul utazó személy csak a padlólemezre tudott ülni, a balesetkor pedig esélye sem volt a túlélésre.

A kocsiban ülő utasa kirepült az autóból, amikor belezuhantak az árokba.

Somogy megyei főügyészség emelt vádat egy harminc éves bün­te­tett elő­éle­tű férfi ellen, aki soha nem ren­del­ke­zett veze­tői enge­déllyel a balesete előtt  mégis tizenöt alkalommal kapott bírságot köz­le­ke­dé­si sza­bály­sér­té­sek miatt. A férfi vásá­rolt egy köz­le­ke­dés­re alkal­mat­lan műsza­ki álla­pot­ban lévő ko­csit, amivel áthajtott a szom­szé­dos faluba, leszedte a rend­szá­mot, majd két isme­rő­sé­vel ita­lo­zott. Ezt követően fel­aján­lot­ta isme­rő­se­i­nek, hogy haza­vi­szi őket.

Mint az ügyészség beszámolója írja, a gép­ko­csi­ból még a hátsó ülés­sor is hiány­zott, így a későb­bi sér­tett csak a pad­ló­le­mez­re tudott leül­ni. A kocsin a gumi­ab­ron­csok is elté­rő mére­tű­ek, min­tá­za­tú­ak és nagymér­ték­ben kopottak voltak, viszont a vád­lott a két falu közöt­ti úton jóval a meg­en­ge­dett sebes­ség felett haladt, ezért az egyik kanyar­ban lesodródott az útról. A gép­ko­csi több­ször meg­for­dult a ten­ge­lye körül és egy patak beton árok­part­já­nak ütkö­zött.

A hátul utazó férfi – aki nem is lehetett szabályosan bekötve – az ütkö­zés miatt a hátsó ablak­nak csa­pó­dott, majd azt kitör­ve a beton árok­part­ra zuhant. A bal­eset követ­kez­té­ben pedig olyan súlyos sérü­lé­se­ket szen­ve­dett, hogy egy hónap­pal később a kór­ház­ban bele­halt a sérü­lé­se­i­be. Az autó jobb olda­li első utasa könnyebb sérü­lé­se­ket szer­zett.

Az ügyész­ség a jelen­leg más ügy­ben elzá­rás bün­te­té­sét töltő vád­lot­tal szem­ben letöltendő börtönbüntetésre tett javaslatot. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek