A kunszentmártoni buszpályaudvar mosdójában támadta meg áldozatát a 20 éves férfi

Megosztás

Kunszentmártonban történt a rablás, a rendőrség elfogta a gyanúsítottat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze a hétvégén idős koránál fogva a cselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta egy kunszentmártoni férfi letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves férfi 2022. március 16-án délelőtt, a kunszentmártoni buszpályaudvar férfi mosdójában, egy borospalackkal megpróbált leütni egy 72 éves férfit azért, hogy elvegye a pénzét. A sértett azonban kezét maga elé emelve kivédte az üveggel rá mért ütést. Erre a támadója ököllel arcon csapta, majd egyik kezével torkon ragadva fogva tartotta, amíg a másik kezével átkutatta a zsebeit. A gyanúsított, amint kivette a sértett kabátzsebéből a pénztárcáját, sietősen távozott. A pénztárcában 17.500 forint volt.

Az idős férfi értesítette a helyi rendőröket, akik a sértettől kapott személyleírás alapján hamarosan elfogták az elkövetőt.

A kirabolt férfinek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkeztek.

Az ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés (5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés) súlyára figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóságok elől, s ezzel kivonná magát a felelősségre vonás alól. Tartani kell továbbá attól is, hogy a gyanúsított újabb hasonló bűncselekmény útján próbálna meg pénzt szerezni.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványát alaposnak ítélte, elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A gyanúsított fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a letartóztatásról. (Videk.ma)

Kapcsolódó cikkek