Törökszentmiklóstól kért segítséget az ukrajnai testvértelepülés

Megosztás

Nagyon szépen gyűlnek is a segítőkész emberek a háború sújtotta régióból menekülők helyzetének javítására. Szerencsére, Kárpátalja egyelőre viszonylag biztonságos övezetnek mondható, de vajon meddig marad így?

Markót Imre polgármester a Facebookon keresztül kérte az állampolgárok segítségét, nem is hiába.

“Kedves Törökszentmiklósiak!

Csütörtök kora délután az Ukrajnát ért tegnapi orosz támadást követően, kárpátaljai testvértelepülésünk Nevetlenfalu polgármesterét dr. Oroszi Józsefet telefonon hívtam, érdeklődve a kialakult helyzetről, biztosítva őket a szolidaritásunkról, és felajánlottam Törökszentmiklós segítségét.

Ma reggel Polgármester úr felhívott és már a konkrét segítségünket kérte. Kárpátalja jelenleg Ukrajna legbiztonságosabb része. Az ország belsejéből és keleti részéből érkező menekültek befogadása és ellátása a feladatuk. Mi Törökszentmiklósiak ebben tudunk a segítségükre lenni. Legelőször matracokra, ágyneműkre, áramfejlesztő gépekre van szükségük. Arra kérem Önöket, hogy legyünk a segítségükre. Az Önkormányzat megkezdte a szükséges eszközök beszerzését, hogy azt mielőbb, akár már a hétvégén ki tudjuk juttatni hozzájuk. Ha tudnak adni, mert van felesleges matracuk, ágyneműjük (paplan, párna, lepedő, ágyneműhuzat), azokat február 25-én, és 26-án (péntek és szombat) 13-17 óra között a Városi Kemping területén kialakított gyűjtőhelyen tudják leadni, bejárat a Wesselényi utca felől a régi strandbejárattól a csatorna irányában található. Egyúttal megnyitottunk egy adomány számlát is, melyre átutalással tudnak támogatást befizetni, de lehetőség van csekken történő befizetésre is. Ehhez csekket a Polgármesteri Hivatal portáján tudnak kérni.

Az adomány számla száma a következő: CIB BANK:10700309-24851305-59200006, kedvezményezett: Törökszentmiklós Városi Önkormányzat, a megjegyzés rovatba írják be: Kárpátalja. A befolyt közadományból a menekültek ellátáshoz szükséges eszközöket, tartós élelmiszert fogunk vásárolni. Várjuk azok jelentkezését is, akik az adományok kiszállításában gépjárművel segítséget tudnak nyújtani.

FOGJUNK ÖSSZE KÖZÖSEN AZ UKRAJNAI MENEKÜLTEKÉRT! MARADJUNK EMBEREK AZ EMBERTELENSÉGBEN”

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „SEGÍTSÉG KÁRPÁTALJÁNAK SEGÍTSÉG AZ UKRÁN MENEKÜLTEKNEK”

Kapcsolódó cikkek