Herczeg Zsolt, a “fideszes beugró”

Megosztás

Az Ezkellmagazin.hu új cikksorozatot indított, melyben górcső alá veszik a magyar országgyűlési képviselőjelöltjeket, köztük természetesen Jász-Nagyuk-Szolnok megye mind a hét választókerületében indulókat is.

A legtöbb helyen nincs meglepetés, a régi ember próbál újrázni. Azonban nem ez a helyzet Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében, ahol a kormánypárt ezúttal Herczeg Zsoltot indítja, miután elődjéről, Boldog Istvánról korrupciós ügyben nyomoznak.

„Orbán Viktor miniszterelnök úr felkérését tisztelettel elfogadom és önökért vállalom!”

– jelentette be közösségi oldalán Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere azt, hogy elindul Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselői posztjáért. Erre azután került sor, hogy az eredeti jelölt, Boldog István szintén a Facebook-oldalán jelentette be, hogy számára fontosabb a családja, mint a Fidesz, ezért visszalép a jelöltségtől. A valóságban azonban Boldog azért hátrált meg a választás elől, mert eljárás folyik ellene.

Ennek alapján, amennyiben Herczeg Zsoltot megválasztják, igencsak nehéz örökséget vehet át. Tervei mindenesetre már vannak, igaz, az ilyenkor szokásos lózungokon és pár szépen csillogó kampánymosolyon kívül nem túl sok konkrétum ismerhető a programjáról. Rendszerint azt kommunikálja, hogy a körzetébe tartozó huszonhárom települést egyaránt fejleszteni kívánja, illetve kiemelt figyelemmel lenne arra, hogy a térség társadalmi szereplői összefogjanak. A politikus a közösségi médiában igen aktívan már több település vezetőjével összefogott, ugyanakkor Boldog István fellegvárát, Kétpót eddig kínosan elkerülte.

Kapcsolódó cikkek