Átgondolatlan kapkodás: először fizetőssé tették az M4-es érintett szakaszát, majd visszavonták ezt

Megosztás

Év elejétől vált fizetőssé a Törökszentmiklóst és Abonyt összekötő M4-es szakasz, a legtöbben már a matricájukat is megvették, akinek szükséges volt. Most hirtelen teljes pálfordulás, mégis kivették a fizetős útszakaszok közül ezt. Kicsit nehéz értelmezni ezt a kapkodást.

napi.hu 2022. február 17-én este megjelent beszámolója szerint a kormány idén fizetőssé tett több új utat, köztük az M4-es autópálya Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszát, ezzel együtt pedig bevezette a Jász-Nagykun-Szolnok megyei matricát. Ezt azonban a csütörtök este megjelent Magyar Közlöny szerint visszavonták.

Mint írták, a kormány módosítja a fizetős utakról szóló rendeletet és abban péntektől nem szerepel Jász-Nagykun-Szolnok megye. Ez egy 23 kilométeres szakasz az M4-es autópálya 94-es és 117-es kilométere között, ami Abonyt köti össze Törökszentmiklóssal.

Nem éri kár azokat az autósokat, akik esetleg megvették ezt a megyei matricát, ugyanis a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az árát. (Videk.ma)

Kapcsolódó cikkek