Álprofillal csalta lépre a 10 éves, Jász-Nagykun-Szolnok megyei kislányt, majd intim fotókat szerzett tőle

Megosztás

Az internetes ismerkedés során 14 éves fiúnak hazudta magát a 37 éves férfi és fenyegetéssel rávette áldozatát, hogy intim képeket küldjön neki.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség közölte: gyermekpornográfia bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta egy tormásligeti férfi letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves férfi 2022 év elején egy internetes közösségi portálon kiszemelt magának egy Törökszentmiklóson élő 10 éves kislányt. Levelezésbe kezdett a lánnyal, kedveskedő üzeneteivel bizalmába férkőzött. A férfi az üzenetváltások során valós személyazonosságát illetően tévedésben tartotta a lányt, álnevet használt, és azt állította magáról, hogy ő egy 14 éves fiú. Majd előhozakodott azzal, hogy szeretné, ha a lány intim fotókat készítene magáról és azokat interneten elküldené neki. Annak érdekében, hogy a kiskorú sértett biztosan teljesítse kérését, azzal fenyegette, hogy ellenszegülése esetén megkeresi és megveri, ha pedig nem tartja titokban a levelezésüket, akkor megöli. A kiskorú sértett félt attól, hogy levelezőpartnere beváltja fenyegetéseit, ezért intim testrészeiről készített fotókat, felvételeket küldött neki az interneten keresztül.

Az ügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés súlyára (5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés) tekintettel tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén felelősségre vonásának elkerülése végett elrejtőzne a hatóságok elől, illetőleg a sértett befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, s az is megalapozottan feltehető, hogy újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett az ügyészség érvelésével, letartóztatta a férfit. A végzés végleges. (Videk.ma)

(A borítókép illusztráció)

Kapcsolódó cikkek