A 21 és a 15 éves suhancok autókat lopkodtak Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén

Megosztás

Bejárták a fél megyét az engedély nélkül elkötött gépkocsikkal. Nem volt nehéz dolguk a bűnténynél, az autókban ugyanis egytől egyig mind benne hagyták az indítókulcsot a tulajdonosok. Hiba volt.

A Szolnoki Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat két öcsödi férfi ellen  – közölte 2022 februárjában hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 21 éves férfi és fiatalkorú, 15 éves társa 2021. szeptember 11-én, sötétedés után az utcákat rótta, amikor felfigyeltek az egyik ház előtti kocsibeállón lezáratlanul parkoló személyautóra, amelyben tulajdonosa az indítókulcsot is benne hagyta. A vádlottak habozás nélkül beszálltak a járműbe és elhajtottak vele. Az éjszaka folyamán Öcsöd, Szarvas és Tiszakécske települések érintésével kocsikáztak. Majd elunták azt, és másnap kora hajnalban visszaparkoltak a gépkocsival oda, ahonnan a tulajdonos beleegyezése nélkül elvitték a járművet.

Hat nap múlva a két fiatalember az esti órákban ismét Öcsöd utcáit rótta, amikor ugyancsak kiszemeltek maguknak egy utcán parkoló, lezáratlan személygépkocsit. A járműben tulajdonosa benne hagyta az indítókulcsot is. A vádlottak a kínálkozó lehetőséget ekkor sem hagyták ki, beszálltak és újabb kirándulásra indultak Kunszentmárton, Szentes és Tiszakécske településeket érintve. Tiszakécskén, a Fürdő úton haladtak, amikor a helyi rendőrök intézkedés alá akarták vonni őket. Ekkor a vádlottak kipattantak a gépkocsiból, s azt hátrahagyva elszaladtak.

Az ügyészség a korábbi erőszakos bűncselekményei miatt felfüggesztett börtön büntetések hatálya alatt álló 21 éves vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra és arra tett indítványt vádiratában, hogy a bíróság rendelje végrehajtani a korábbi büntetőügyeiben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetéseket (1 év börtön + 1 év 6 hó börtön) is. Az ügyészség a büntetlen fiatalkorú vádlottal szemben azt indítványozta, hogy a bíróság próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon vele szemben és helyezze pártfogó felügyelet alá. (Videk.ma)

Tanulság? Ne hagyjuk már az indítókulcsot a lezáratlan autóban, ezzel lehetőséget adva a bűncselekmények elkövetésére.

Kapcsolódó cikkek