Az EU-s koronavírus alapból 1,7 milliárdot kaptunk, ennek felét turisztikai portálra szórták el

Megosztás

Kapott belőle több cég is, többek között jókora összegben részesült egy Orbán Ráhelhez közeli ügynökség. De a legvérlázítóbb a turisztikai ügynökség 630 milliós lenyúlása egy portálra, ami nem létezik, neve sincs még. A legjobb helyre kerülnek az EU-s pénzek, látható.

630 millió forintos Európai Uniós támogatást utalt napilap-kiadásra a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Hellohungary Turisztikai Szolgáltató Kft.-nek – számolt be hétfőn a Hvg.hu. A portál szerint ez attól igazán érdekes, hogy az MTÜ a „Miniszterelnöki Kabinetiroda által felügyelt esernyőprogram a gazdaság támogatására a Covid-19 járvány idején” elnevezésű programban 1 milliárd 746 millió forintot oszthatott szét. Ezt az állam jelentette is az Európai Uniónak – így derülhetett ki, hogy a gazdasági védekezés érdekében kiosztott uniós pénz harmadát nem a vendéglátósok közvetlen megsegítésére fordították, hanem napilap-kiadásra.

A Hellohungary Turisztikai Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Lénárd Gáborról a lap megjegyzi, hogy az általa alapított Primefund befektetésialap-kezelőt mindössze pár hónapon belül átadta Mészáros Lőrinc ügyvédjének, Kertész Józsefnek. Lénárd a 24.hu-nak azt írta, hogy valójában nem napilap-kiadásra fordítják a pénzt – mint ahogy az a jelentésben áll –, hanem egy turisztikai portál létrehozására, amit március végéig kell elindítaniuk. Azt azonban nem árulta el, hogy a portál pontosan mikor indul, illetve milyen névre hallgat majd.

A Hellohungary a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány tulajdonában van, ami erős szálakon kötődik az állami tulajdonú MTÜ-höz. Az 1,7 milliárd forintos támogatásból 23 cég, illetve egyéni vállalkozó kapott, köztük az Orbán Ráhel-közeli Magyar Divat & Design Ügynökség is, azt azonban még az EU-val sem közölte az MTÜ, hogy mennyit utaltak ennek a szervezetnek. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek