Beszállt a kampányba az erdélyi református püspök is – sejthetjük, hogy a kormányoldalon

Megosztás

Az egyházkerület azt kommunikálja, a püspök csak egyszerűen a szavazásra akarja buzdítani híveit. Ám a levél végén valamiért pont a Fidesz legfontosabb kampányszlogenje szerepel, micsoda véletlen.

Beszállt a választási kampányba Csűry István erdélyi református püspök, aki a “Nemzetünkhöz méltó értékrend” címmel tett közzé egy bejegyzést a Facebookon, amely megjelent az egyik egyházmegye honlapján is.

Ebben arra buzdított, hogy a “határon kívül rekedtek” vegyenek részt a választáson, hiszen az állampolgársággal szavazati jog is jár. “Nemcsak jogot nyertünk, hanem kötelességet is, de mindkettőt áldásnak kell tekintenünk” – írta, majd a lehetőségért köszönetet mondott Orbán Viktornak és a Fidesz-KDNP kormánynak. Arról is írt, hogy “az elmúlt 12 év “páratlan eredményeket hozott”, “az EP megvesztegetett bürokratáinak támadásai között, baloldalról oldalgó szélhámosok mellett, a magyarságot szerte ebben a világban belső megosztó árulói megfékezésével is küzdő nemzeti és keresztyén kormány győzött.”

Azt írta, elegük van a bukott kommunizmusból és az új kommunistákból, “hangzatos elnevezések mögött rejtőzik a nemzetárulás, hízelgő testvéri mosolyok mögött van a nemzeti tudat felszámolása új internacionálé ördögi oltárán.”

A levelet azzal zárta, hogy

Nemzetünk ígérete az, hogy előre fog haladni és nem hátra! Ez akkor is így lesz, ha sajnos még mindig maradnak néhányan a hátralépegetők szégyenteljes táborában.

Az RTL Híradó megkérdezte az egyházkerületet, hogy a Csűry István által leírtak tekinthetők-e a kormánypártok melletti egyházi kiállásnak.

Azt írták, a püspök mindössze arra biztatta a híveket, hogy éljenek választójogukkal, ezt több lelkipásztoruk is meg fogja tenni a templomokban. Hozzátették, hogy a hívek szabad lelkiismeretére bízzák, kire adják a szavazatukat. (Hvg.hu)

Igen, minden más csak a véletlen műve lehet.

Kapcsolódó cikkek