Északon vastag, 20-30 centis hótakaró is kialakult, de intenzív olvadás után tavasz jön

Megosztás

A szombati napon ismét bekopogtatott a tél, az ország északibb területein csinos hótakarónak örvendhettek a gyermekek és a felnőttek. Havazott a Jászkunságban is. De nem sokáig tart az öröm, egészen intenzív, bosszantóan gyors olvadás veszi kezdetét, hétfőn pedig már 12-14 fok körüli tavaszi hőmérsékletre számítsunk.

Csodálatos képek az ország különböző részeiről, leginkább a Pilisből, Vác környékéről.

Ám a fehér karácsonyban reménykedőknek le kell hűtenünk a kedélyeket, délről feljebb tolódik a meleg levegő, már vasárnap is végig olvadást tapasztalunk majd, egyre intenzívebben. Hétfőn pedig szinte tavaszi hőmérsékletekre számítsunk, így a hóból semmi sem fog maradni.

Vasárnap a felhős időben elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, északon, északkeleten reggel még havas eső, hó hullhat. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 13 fok között alakulhat.

Hétfőn tavaszias meleg várható 8-15 fok közötti csúcshőmérsékletekkel. Az ország északi felén lesz felhősebb az ég, itt néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Délen, délnyugaton lehetnek hosszabb napos időszakok. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz – írja az Időkép.

Kapcsolódó cikkek