Emlékszünk az EB-csoportmeccsen újjáélesztett dán játékosra? Az Ajaxhoz került és a világbajnokságra készül

Megosztás

Christian Eriksen szentül megfogadta, hogy mindent megtesz azért, hogy idén a dán válogatott tagja lehessen a világbajnokságon is. Nincs benne félelem.

Korábbi klubja, az Ajax ifjúsági csapatánál edz Christian Eriksen dán válogatott labdarúgó, akit júniusban szívmegállás miatt újra kellett éleszteni. Az amszterdami klub elárulta, hogy nem szándékoznak leigazolni a 29 éves futballistát, csupán edzéslehetőséget biztosítanak neki, amíg új csapatot talál magának, hogy visszanyerje erőnlétét – írja a Hvg.hu.

Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét. A dán játékost defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmusszabályozót ültettek be.

A 109-szeres dán válogatott játékos egy hónapja kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert a Katarban sorra kerülő idei világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni. Hétfőn láttak napvilágot azok a brit sajtóértesülések, amelyek szerint az angol élvonalban újoncként 14. helyen álló Brentford az idény végéig szerződtetné Eriksent.

Kapcsolódó cikkek