Megindult a karaktergyilkosság Hadházy Ákos ellen, gyermekbántalmazónak hazudják, de egy szó sem igaz

Megosztás

A kormány propagandamédiája teljes pályás letámadással próbálja lejáratni Hadházy Ákost, aki annyira sok fideszes korrupciós ügyre rávilágított már. Várható volt, hogy előbb-utóbb csak koholnak ellene valami vádat, amivel besározhatják. Most gyermekverőnek akarják beállítani egy ismeretlen blogon megjelenő, bűncselekménnyel megszerzett és átszerkesztett dokumentummal. Azt már kifelejtik belőle, hogy a rendőrség mindenféle gyanúsítás nélkül lezárta az ügyet akkoriban.

Mivel Hadházy előre tudta, hogy előbb-utóbb ezt az egyébként gyakorlatilag nem létező ügyet kiforgatva a kormányzati támadógépezet rá fog szállni és megpróbálják rásütni a “gyermekverő” bélyeget, ezért már ősszel készített egy videót, amiben pontosan elmondja a részleteket és hogy a Fidesz vélhetően ezzel próbálja majd lejáratni. Január közepéig kellett várni, hogy ez megtörténjen, az senkit nem zavar a kormányoldalon, hogy egy senki által nem ismert blogoldal ismeretlen szerzője alapján lehetett vádaskodni és már nincs is kint az eredeti írás, kevesebb, mint egy nap alatt nyoma is veszett.

A 444.hu kicsit jobban utánament az ügynek, nagy az esélye, hogy Rogán Antal keze lehet a dologban, akinek Hadházy többször is a tyúkszemére lépett különböző korrupciós és egyéb ügyekben az elmúlt időszakban. Így jöhetett az újabb hazugság Rogánéktól, az emberek úgyis csak arra fognak emlékezni, hogy “volt valami gyerekverős ügye” Hadházynak. Nem igazuk van?

Teljes fegyverzetben indított támadást a központi irányítású kormánymédia Hadházy Ákos független ellenzéki képviselő, az áprilisi választás zuglói egyéni jelöltje ellen. Arról írnak, hogy nevelt fia apja szerint a politikus 2005-ben megverte a gyereket.

E pillanatban a következők tudhatók az ügyről:

A héten megjelent egy bejegyzés a Blogspot ingyenes szolgáltatón létrehozott Nevelőapa blogon, ami a blog első és mindmáig egyetlen posztja volt, és azóta el is tüntették onnan. Az ismeretlen szerző ebben – több dokumentum részleteinek bemutatásával – egy 2005-ös ügyről írt, amikor Hadházy Ákos nevelt fiának apja azzal vádolta meg a gyámhatóságnál a későbbi politikust, akkor szekszárdi állatorvost, hogy az nyaralás közben úgy megverte a gyereket, hogy annak felrepedt a fejbőre, amit össze kellett varrni.

Az ügyben a 444 információi szerint a szekszárdi gyámügy, majd a rendőrség is vizsgálódott, az eljárást végül lezárták, Hadházyt semmivel sem gyanúsították meg.

(Hadházy annak idején elvált, egygyermekes anyaként vette el a feleségét, akivel máig együtt élnek. A sztoriban szereplő, ma már egyetemista fiú ma is velük él. A házaspárnak 3 közös gyereke is született. Az édesapa bejelentései és a gyámügyi vizsgálat idején – vagyis 2005 nyarán, őszén és telén – Hadházy még helyi szinten sem volt politikai-hatalmi tényező, mert csak 2006 októberében lett fideszes önkormányzati képviselő. Az ügyészségi felügyelet alatt zajló rendőrségi nyomozás idején pedig az MSZP-SZDSZ-kormány felügyelte az ügyészséget és a rendőrséget. )

A senki által nem ismert – hiszen addig nem is létező – Nevelőapa blog bejegyzését csütörtökön “észrevette” a propeller.hu, és aznap éjfélkor kitettek róla egy posztot.

A Propeller tulajdonosa Nagy Elek, a Fidesz-közeli multimilliárdos vállalkozó, a Vegyépszer egykori tulajdonosa. Az első Orbán-kormány idején a Vegyépszer volt a Fidesz udvari autópályaépítő cége, amely akkoriban közbeszerzési eljárás nélkül kapta egymás után a megrendeléseket. A BÁV- és Főtaxi-tulajdonos Nagy a Forbes 2021-es toplistáján 74,7 milliárdos becsült vagyonnal a 21. leggazdagabb magyar volt.

A cikk éjféli publikálása önmagában is meglepő , hiszen semmilyen sajtótermék nem az olvasómentes időszakban szokta élesíteni a nagy olvasói érdeklődésre számot tartó anyagait. Az éjfélkor kitett cikket a kormánymédiás lapok pénteken délelőtt egy időben találták meg és ismertették.

Hadházy Ákos elmondása szerint a Propeller újságírója csütörtökön késő délután, valamikor 6 óra tájban kereste meg az ügyben. A politikus ekkor fogta magát, és fél-egy órán belül élesített, vagyis kitett a Facebook-oldalára egy olyan videót, amit még 2020 szeptemberében töltött fel a oda, majd a videót reakcióképpen elküldte a Propellernek.

Hadházy azt mondta, ha nem vele történne az egész, és nem a gyereke sínylené meg, röhögne a fideszes lejáratási próbálkozáson.

A 444 kérdésére, hogy most, amikor már rég ő az ellenzéki képviselőjelölt, és Tóth Csaba hónapok óta nincs a képben, miért kerülhetett elő az ügy, Hadházy azt válaszolta, hogy

“Mert ráléptem Rogán Antal lábára.”

Hadházy Ákos volt ugyanis, aki egy Facebookos posztban bemutatta, hogy Völner Pál államtitkár korrupciós ügye mennyire nem elszigetelt magánakció. Megírta, hogy Nagy Ádám, Rogán Antal fiatal kabinetfőnöke néhány hónapja vásárolt magának egy legalább félmilliárd forintot érő irodaházat, ráadásul pont attól a végrehajtó kartól, amelyiknek a vezetője, Schadl György az egyetemi vizsgáit intézte és aki Völnernek a több mint 80 millió forint korrupciós pénzt kifizette.

Ugye a bizonytalanok számára minden világos lett, kinek és miért áll leginkább érdekében hirtelen besározni Hadházyt? Ez a kisebbik gond, a nagyobb az, hogy lesznek igen sokan, akik el is hiszik az újabb orbitális kormányzati hazugságot.

Kapcsolódó cikkek