A BMW-s kikerülte a piros sorompónál álló járműveket, majd csattant a százzal száguldó vonattal – videó

Megosztás

Nem voltak esélyei a túlélésre a hetven év feletti sofőrnek a rátóti balesetben. A szemtanúk szerint vélhetően az autó vezetőjének nem volt helyismerete és lehet, hogy nem is tudta, hogy éppen egy vasúti átjárón megy keresztül. Az ütközés ereje szétszakította a személyautót, a sofőr azonnal elhunyt.

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt szerdán a rátóti Ady Endre utcában.

A 8-as főút felől érkező BMW vezetője kikerült egy fénysorompó piros jelzése miatt álló postásautót és a mögötte álló kerékpárt, majd ráhajtott sínekre. Ekkor érkezett a menetiránya szerinti bal oldalról a nemzetközi forgalmat lebonyolító Mura IC. A Szentgotthárd felé tartó szerelvény mozdonya ütközött az áthaladó BMW-vel, amit a sínek melletti szántóföldre lökött.

A Mura IC elé hajtott BMW Rátóton - meghalt az álló autót kikerülő idős sofőr
A Mura IC elé hajtott BMW Rátóton - meghalt az álló autót kikerülő idős sofőr

Ezen a szakaszon 100 km/óra feletti sebességgel közlekedhetnek a vonatok. A személyautót vezető 70 év feletti férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életének megmentésére nem volt reális esély. A vonaton információnk szerint senki sem sérült meg.

A kerékpáros férfi a 112Press kérdésére elmondta, hogy már hosszabb ideje álltak a piros jelzésnél és az autó olyan 40-50 km/órás sebességgel kerülhette ki őket. A férfi úgy tudja, hogy a sofőr más, az ország távolabbi megyéjéből érkezett, ezért valószínűleg nem volt helyismerete. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy szemből sütő nap valamennyire elvakította a sofőrt, aki talán nem is tudta, hogy vasúti átkelő miatt áll az úton a postásautó.

Ennél az átkelőnél sorompó nincs és a fénysorompó is csak az úttest jobb oldalán található mindkét irányból. A 8-as főútról lekanyarodva jelzőtábla figyelmeztet a vasúti átkelőre, illetve sok autós navigáció is jelzi a járművezetőknek, hogy vasúti átjáróhoz közelítenek.

A Mura IC elé hajtott BMW Rátóton - meghalt az álló autót kikerülő idős sofőr

Kapcsolódó cikkek