Felháborodott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei károsult Bróker Marcsi ítéletén

Megosztás

“Hiába mindenféle börtönbüntetés, a vagyonelkobzások, mégsem kaptunk vissza a pénzünkből semmit” – magyarázta ingerülten egy férfi, aki unokáinak szánt, évtizedeken át összekuporgatott pénzét nyúlta le az elítélt D. Sándorné.

Borzalmas a jogrendszerünk, hogy az éveken át luxusban élő hölgytől és családjától semmit nem tudtak behajtani az elképesztő mennyiségű, elsikkasztott pénzből.

Legutóbbi tárgyalásán szégyenében elsírta magát a bíró előtt, tegnap azonban csak otthonról értesülhetett arról a több mint tízmilliárdos csalással és sikkasztással vádolt, Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándorné, hogy a távollétében a Szolnoki Törvényszéken 10 év börtönre ítélték.

A károsultak között van, akit egymilliárddal húzott le, de Kurucz Istvánt is jókora vagyontól fosztotta meg.

– A szeretteimtől vette el a félrerakott pénzt, amiben az életünk munkája benne volt. Az unokáimnak és gyermekeimnek gyűjtött tízmilliókat nyúlta le Bróker Marcsi. A mi pénzünkből jártak nyaralni a tengerentúlra. Miután kiengedték házi őrizetbe, terveztem, hogy odamegyek hozzá, de megközelíthetetlennek bizonyult. Amikor egy másik károsult megpróbálkozott vele, egy férfi állta el az útját a házánál, akit a védelmével bíztak meg. De azért még mindig nem tettem le róla – magyarázta a Blikknek ingerülten a 72 éves karcagi férfi.

– Hiába kap bárhány évet, azzal nincs megoldva semmi. Hiába a hosszú börtön, a lenyúlt pénzünket nem kapjuk vissza senkitől. Felháborító, hogy amíg mi futunk a pénzünk után, ő évek óta otthon áztathatta a lábát a családja körében. Úgy látszik megéri ezt csinálni. A családtagjai hosszú időn keresztül luxusban élhettek. Hiába a vagyonelkobzások, mi egy fillért sem kaptunk vissza belőle – dohogott István.

A sokak által csak Marcsikának szólított nő 1999-ben kezdett el dolgozni az egyik karcagi utazási irodában, aminek az ablakban olvasható akciós ajánlatok csak a fedősztorit biztosították a hátsó helységben működő illegális bankhoz. Az ügyfelek odaadták a megtakarított pénzüket a nőnek, aki az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget nekik.

A rendszer 15 éven át működött. Csakhogy valójában nem fektette be a kapott pénzt, a kamatot a nő a friss befizetésekből állta, a befolyt összegeket pedig a saját és a családja költségeire fordította. Amikor 2015 tavaszán tarthatatlanná vált a helyzet, a Karib-térségbe, Belize szigetére utazott, miközben Karcagon dühös ügyfelek álltak az irodája előtt. Onnan 2016-ban hozták haza, 3 év után azonban kiengedték a börtönből.

Kapcsolódó cikkek