Az eltűnt kínai teniszezőnő: Sosem állítottam, hogy zaklattak volna, sok félreértés történt

Megosztás

Azért az internet nem felejt és az eredeti posztot nehéz félreértelmezni. De megértjük, ismerjük a kínai állam demokratikus működését és lehet elképzelésünk, mik zajlottak a háttérben, hogy hirtelen 180 fokos fordulatot vett és megszelídült a heteken át botrányosan eltűnő kínai teniszező hölgy. De hát ezek szerint nincs itt semmi látnivaló.

Tagadja Peng Suaj, hogy bárkit is szexuális zaklatással vádolt volna meg – írja a The Guardian.

A párosban kétszeres Grand Slam-győztes játékos még november 2-án tett ki a Weibóra, a legnagyobb kínai közösségi portálra egy levelet, amelyben szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kao-li korábbi kínai miniszterelnök-helyettest. A posztot fél órával a megjelenése után eltávolították, Peng pedig azt követően hetekig nem adott életjelet magáról. A női teniszszövetség, a WTA erre válaszul felfüggesztette a kínai versenyeket. Peng videón bejelentkezett egy idő után, és egy levél is megjelent az ő aláírásával, de nem lehetett tudni, hogy kényszer hatására tagadott-e mindent.

Most a szingapúri állami médiának azt mondta: soha nem állította azt, hogy zaklatták volna, „sok félreértés történt”. Persze az internet nem felejt akkor sem, ha kínai politikusokról van szó, a levél ma is megtalálható a neten, angol fordításban is, és tökéletes alapot ad sok zaklató kedvenc védekezéséhez: nem erőszakkal vádolja Csang Kao-li-t, hanem azzal, hogy az idősebb, befolyásos politikus belekényszerítette a fiatal nőt a kapcsolatba. (Hvg.hu)

Kép

Ez volt a teniszezőhölgy eredeti posztja, ami eredeti helyén már régóta nem is található meg, de ami egyszer kikerült az internetre… – ezek után ismét gondoljuk végig, ki és mit értelmezhetett annyira félre ebben az eredeti írásban. És vajon mik és kik hatására gondolta hirtelen meg magát?

Kapcsolódó cikkek