Kerekesszékes férfitól loptak Rákóczifalván

Megosztás

A szolnoki rendőrök megalapozott gyanúja szerint a terhelt egy elektromos kerekesszékben várakozó férfit károsított meg Rákóczifalván – olvasható a police.hu közleményében.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást. A rendelkezésre álló adatok szerint egy helyi lakos elektromos kerekesszékkel várakozott egy rákóczifalvai élelmiszerüzlet előtt 2021. december 2-án a déli órákban, amikor egy férfi megszólította azzal az ürüggyel, hogy tud-e kiadó albérletet. A beszélgeté

során az 56 éves szolnoki lakos – az időskorú figyelmetlenségét kihasználva – a kerekesszék első csomagtartó kosarában elhelyezett táskából 7500 forint készpénzt emelt ki, majd sietősen távozott.

A károsult fia épp leparkolt a gépjárművével és végignézte a lopást. A sértett fia a jogsértő után szaladt és szembesítette cselekményével, aki az eltulajdonított készpénzből 4500 forintot adott vissza.

A szépkorú sértett bejelentést tett a rendőrségre, majd az egyenruhások a bűncselekmény helyszínének közelében található sörözőből előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a feltételezett elkövetőt. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a tettest, aki beismerő vallomást tett.

Kapcsolódó cikkek