A Fidesznek köszönhetően lassan a kenyér is luxuscikk lesz

Megosztás

Az ultragazdagok valóban meg sem érzik az áremelkedést, ami az utóbbi egy évben feltűnően megnehezíti életünket. Egy átlagos, bérből és fizetésből élő családnak igenis komoly gond, hogy már aranyárban mérik a kenyeret és az alapvető élelmiszereket is. Kipukkadt a “Magyarországon nincs infláció” lufi, már nem lehet tovább a szőnyeg alá söpörni a kormány tehetetlenségét.

A részleteket László Norbert önkormányzati képviselő osztotta meg a Facebookon. Érdekes olvasmány, rengeteg igazsággal. Van még, aki nem látja, mekkora szakadék tátong a NER-féle gazdagság és az ország lakosságának döntő többségét adó szegényebb emberek között?

“A Fidesz miatt lassan luxuscikk lesz a kenyér is – csökkentsék az élelmiszerek áfáját!

“Nehéz a helyzet, magasabb az infláció, gyengült a forint, de az embereknek ebből semmit nem lehet érezni, és nem is éreznek” – jelentette ki Tállai András államtitkár a Parlamentben hétfőn.

Nos, lehet, hogy az államtitkárt és a NER luxusát élvező társait nem zavarja, ha felmegy például a Mészáros Lőrinc esküvőjén felszolgált homár-mangó crème fraîche, a fésűkagyló-wakame vagy a polipsaláta ára, de Magyarországon rengeteg embernek már 1 kg kenyér is luxuscikknek fog számítani. Ők talán nem emberek? Ugyan mit gondol az államtitkár, kik fizetik azt a luxuséletmódot, amit a NER kegyeltjei élnek, jachtokon és magánrepülőkön? Bizony, azok, akik már lassan egy kiló kenyeret sem tudnak megvenni a fizetésükből a családjuknak!
Ez pedig a Fidesz-kormány politikájának köszönhető! A kormány továbbra sem tesz semmit, továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal!

Lehet, hogy egy kép erről: étel

Az MSZP szerint ez tarthatatlan! A kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy adócsökkentéssel olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken!
Nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Lépjen a kormány! Azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen! Megvannak a megfelelő szabályozási módszerek az ellen, hogy a kereskedők „lenyeljék” az árkülönbözetet, csak alkalmazni kell őket!”

Kapcsolódó cikkek