Így működik ez: jelentős átfedés a trafikmutyisok és a Magyar Falu program pénzosztása között, Felcsút ismét nyert

Megosztás

Felcsút lett az ország új fővárosa, ez nem is nagyon kérdéses. A Coop-láncot is kitömték pénzzel, a Fidesz igyekszik megtartani vidéki szavazóit és a hálózatot, amit kiépített az ismerősi körökkel.

A Magyar Falu programnak köszönhetően Felcsúton is megszépülhet a kisbolt, a kistelepülési üzletek támogatása néven futó pályázat egyik nyertese ugyanis a Falusi Bolt Kft., amely 44,9 millió forintot nyert a felcsúti Fő utcán található bolt fejlesztésére. A kormany.hu egyik jól elrejtett szegletében elérhető nyertesek listája szerint a környező falvakban is ez a cég örülhet: Vértesacsán, Tabajdon és Tésen is az ő megszépült kisboltjukban vásárolhatnak majd az emberek.

A Falusi Bolt Kft.-nek három tulajdonosa van: Noll Adolf, Szenttamási Egon és Hoffmann Ottó. A környező településeken, mint például Vál, Alcsútdoboz vagy Bicske, náluk lehet cigarettát is venni, hiszen az általuk tulajdonolt Falusi-Adolf Bt.-nek vagy a Falusi-Ottó Bt.-nek több nemzeti dohánybolt működtetésére is van állami engedélye.

Csak ez az egy példa is jól mutatja, hogy a kormányzati Magyar Falu program kisboltos nyertesei és a korábbi, botrányos trafik-pályázatok nyertesei között jelentős átfedés mutatkozik. A falusi kisboltok felújítására vagy építésére két körben lehetett pályázni. Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa október közepén jelentette be, hogy az első körben kisbolt nyílik 121 olyan településen, ahol az elmúlt években, évtizedekben nem volt. Az igazi nagy eresztés azonban a második kör volt, itt mintegy két hete tudták meg az érintettek, hogy nyertek-e. Sokan örülnek most az állami támogatásnak, hiszen 1413 falusi kisbolt szerepel a győztesek listáján: 2-70 millió forint közötti összegeket lehet bezsebelni. A pénzosztás aligha független attól, hogy a Fidesz szavazótáborának jelentős része falusi. További részletek a 444.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek