Nagymennyiségű, illegális szemét Szolnokon

Megosztás

A szemétkupacok a MÁV-strand közelében éktelenkednek, de részben már elszállították a halmokat.

A városháza az üggyel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy a Véső úti sportcsarnok körül egyaránt találhatók állami, magán-, valamint önkormányzati tulajdonú ingatlanok. A önkormányzat az általa kezelt területekről folyamatosan szállítja el az illegálisan elhelyezett hulladékot.

Legutoljára nagyjából egy héttel ezelőtt vittek el tizenöt köbméter települési szilárd szemetet az önkormányzati kezelésű közút területéről.

– Jelenleg a helyszínen található települési szilárd hulladék nem önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon található, mellyel kapcsolatban a polgármesteri hivatal májusban tett bejelentést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalhoz. A hivatal szeptemberi tájékoztatása alapján az eljárás még folyamatban van – tudhattuk meg.

– Ha a jogellenesen elhelyezett hulladék ­feltételezhetően közterületen található, úgy arról a polgármesteri hivatal környezetgazdálkodási osztályán tehetnek bejelentést (telefonszám: 56/503–501) a lakók. Ha a hulladék vélhetően magánterületen van, illetve a bejelentőnek tudomása van a hulladékot elhelyező személyek kilétéről, abban az esetben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályán kell bejelentést tenni (telefonszám: 56/523–343) – részletezték.

A polgármesteri hivatal válaszában arra is kitért, hogy az önkormányzatnak komoly kiadást jelent a megyeszékhelyen felhalmozott hulladékhalmok eltávolítása.

A városnak sajnálatos módon évről évre nagyobb összegeket kell az illegális hulladéklerakók felszámolására fordítania. Tavaly több mint huszonhatmillió forintot költöttek erre a célra, melyből több mint háromezer köbméter hulladékot vittek el a közterületekről. (Szoljon.hu)

Kapcsolódó cikkek