A szokásos: hiába kérte a polgármester a járványügyi adatokat, 45 napot kell várnia

Megosztás

Már-már komikus, amilyen ürüggyel kibújnak a kormánymegbízottak a válaszadás alól. Külön érdekesség, hogy az érintett városvezető maga is tagja a védelmi bizottságnak, mégis eltitkolja előle a kormány az adatokat. Egyszerre nevetséges és borzalmas.

„Csak 45 nap múlva kapom meg azokat az adatokat, (szombathelyi átoltottsági arány, fertőzöttek száma), amelyeket azért kértem Harangozó Bertalantól, a Védelmi Bizottság Elnökétől, hogy felelős döntést hozhassak a kötelező oltás előírásával kapcsolatban” – írta szombaton Facebook-oldalán Nemény András, Szombathely polgármestere, aki egyben kiemelte, hogy a kormány hárította át a kötelező oltásról való döntést a polgármesterekre és a munkáltatókra.

Nemény a bejegyzésben nyilvánosságra hozta a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnökének a hivatalos válaszát. A kormánymegbízott, a bizottság elnöke azt írta, azért bírálja el csak 45 nap elteltével a polgármester közérdekű adatigénylését, mert

a kérelem megválaszolása hivatalunk veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatainak ellátását veszélyeztetné.

„Természetesen a döntéssel nem vártam meg a 45 napot. De köszönöm a “segítséget”, a jövőben már erre fogok számítani” – tette hozzá Nemény. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek