Közel 21 milliót keresett a szolnoki pár, aki megtévesztéssel és erőszakkal futtatott lányokat külföldön

Megosztás

A 36 éves vádlott társkereső oldalakon ismerkedett meg áldozataival és szerelmi viszonyt színlelve vette rá őket a prostitúcióra – tartalmazza a közlemény. A férfi 28 éves élettársát, aki 21 millió forintnyi, prostitúcióból származó pénzt vett fel, pénzmosással vádolják – írta az ügyészség. Az esetről korábban mi is beszámoltunk, amikor a rendőrség megkezdte a büntetőeljárást az ügyben.

Akkor kiderült, hogy Sz. Attila szinte minden esetben álnéven ismerkedett meg későbbi áldozataival, akikkel rövid ismertséget követően érzelmi kapcsolatot létesített. Volt olyan eset, amikor egyiküket meg is erőszakolta. Később a nőket erőszakkal vagy megtévesztéssel prostitúcióra kényszerítette.

A nőknek Németországba vagy Svájcba kellett utazniuk, ahol egy magyar nő fogadta őket, aki szintén kényszer hatására, betanította őket. A kiszolgáltatott helyzetben lévő nők által megkeresett és átutalt pénzt Sz. Attila élettársa, L. Ramóna vette fel. A páros az évek alatt közel 21 millió forintot zsákmányolt a szexuális üzletből.

Június 17-én reggel Szolnokon sikerült elfogni őket. A lakásban tartott kutatás során a rendőrök tárgyi bizonyítási eszközöket, továbbá egymillió forint készpénzt, illetve a nagyértékű autót foglaltak le, és intézkedtek a szolnoki ingatlan zár alá vétele érdekében.

A Fővárosi Főügyészség a 36 éves férfi ellen négyrendbeli emberkereskedelem bűntette, szexuális erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntett kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a férfival szemben fegyházbüntetés, a nő ellen végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza – olvasható a közleményben.

A pár a lányoktól szerzett pénzből luxus körülmények között élt:

Kapcsolódó cikkek