Fényűző életet éltek a lányokat futtató szolnoki emberkereskedők

Megosztás

A rendőrség büntetőeljárást folytat Sz. Attila és élettársa, L. Ramóna ellen, mert gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a szolnoki lakosok több éven keresztül magyar nőket külföldön prostitúciós tevékenységre kényszerítettek, bántalmaztak, keresetüket pedig elvették tőlük – közölte a police.hu.

Azt írták, hogy Sz. Attila szinte minden esetben álnéven ismerkedett meg későbbi áldozataival, akikkel rövid ismertséget követően érzelmi kapcsolatot létesített. Volt olyan eset, amikor egyiküket meg is erőszakolta. Később a nőket erőszakkal vagy megtévesztéssel prostitúcióra kényszerítette.

A nőknek Németországba vagy Svájcba kellett utazniuk, ahol egy magyar nő fogadta őket, aki szintén kényszer hatására, betanította őket. A kiszolgáltatott helyzetben lévő nők által megkeresett és átutalt pénzt Sz. Attila élettársa, L. Ramóna vette fel. A páros az évek alatt közel 21 millió forintot zsákmányolt a szexuális üzletből.

Június 17-én reggel Szolnokon sikerült elfogni őket. A lakásban tartott kutatás során a rendőrök tárgyi bizonyítási eszközöket, továbbá egymillió forint készpénzt, illetve a nagyértékű autót foglaltak le, és intézkedtek a szolnoki ingatlan zár alá vétele érdekében.

Sz. Attilát és L. Ramónát a hatóság előállította, majd emberkereskedelem, illetve pénzmosás miatt gyanúsítottként hallgatta ki őket, és kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek