Három lopást is elkövetett, de alig jutott értékhez a tiszaszőlősi tolvaj

Megosztás

Egy 46 éves tiszaszőlősi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy május 21 előtti éjszaka bement egy tiszaszőlősi ingatlanba, ahol értékek után kutatott, azonban az épületből nem vitt magával semmit.

A férfi később, július 17-én 18 óra és július 19-én 19 óra között egy másik tiszaszőlősi ingatlanba hatolt be hasonlóképpen és a hétvégi ház kamrájából egy horgásztáskát és három horgászbotot tulajdonított el.

A jogsértő 2021. július 24-én az éjjeli órákban egy helyi vendégház udvarára is betört, ahol az udvaron parkoló személygépkocsit ajtaját kinyitotta, majd a gépjármű utasteréből 2000 forintot tulajdonított el. Ezt követően a vendégház étkezőjébe is benyitott, ott kutatást végzett, azonban cselekményében egy vendég megzavarta, így elmenekült a helyszínről.

A nyomozók összefüggést találtak a 2021. májusi és a 2021. júliusi cselekmények között. Az egyenruhások számára hamarosan körvonalazódott a feltételezett elkövető kiléte, akit elszámoltattak a bűncselekményekkel kapcsolatban. A férfi semmit nem tagadott, gyanúsított kihallgatásakor elmondta, hogy lopási szándékkal ment be a házakba. A rendőrök kutatás során megtalálták az eltulajdonított horgásztáskát, benne a botokkal, amit a tulajdonosnak visszaadtak.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság munkatársai a lopás bűntett és lopás vétség elkövetése miatt folytatott nyomozást befejezték és a napokban vádemelési javaslattal adtak át a bűnügyi aktát a Tiszafüredi Járási Ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek