Komoly fejlesztések és eredmények a megye egyik legnépszerűbb fürdőhelyén, Cserkeszőlőn

Megosztás

Fontos részleteket osztottak meg a közvéleménnyel a járvány okozta hatásokkal és a jövőbeli fejlesztésekkel kapcsolatban.

Varga Attila, Cserkeszőlő polgármestere részletes tájékoztatást adott a Termál Online-nak a fürdő helyzetéről, a járvány hatásáról és a terveikről. Kezdjük az utóbbiakkal. Idén év elején a korlátozó intézkedések miatt távolról sem látszott, hogy milyen év, milyen szezon várható. Emiatt a felkészülési munkálatok tervezése során fontosabb szerepet játszott a meglévő infrastruktúra és szolgáltatási színvonal biztonságos megtartása, mint a nagy költségű, nagy volumenű beruházások fejlesztések végrehajtása. Ettől függetlenül azért megvalósultak fejlesztések is Cserkeszőlőn. Ezek közé tartozott a ponyvacsúszda teljes körű rekonstrukciója, a tangentor kádak felújítása, a biztonsági korlátok felszerelése a fürdőzés és közlekedés biztonságának megteremtése érdekében. Továbbá a
Fürdő utca és a főbejárati térburkolatok felújítása, pihenőpadok és magaságyás kialakítása is megtörtént.

Cserkeszőlő ponyvacsúszda

“Megjegyzendő, hogy a tavalyi évben történt első pandémiás időszak alatt a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ nagyon sok felújítást hajtott végre, amelyek természetesen már akkor magasabb szintre emelte vendégeink komfortérzetét, és szolgáltatásaink színvonalát is nagyban növelte” – tette hozzá a polgármester.
Elmondta azt is, hogy az idei évben tovább bővítik szolgáltatásaik körét, október 1-től ismét a hét minden napján fogadja reumatológus szakorvos a betegeket, legalább heti 24 órában. Ezen felül, amennyiben megérkezik minden engedély és lezajlik a szükséges orvosi eszközök beszerzési eljárása, úgy hamarosan elindítják a kardiológiai szakrendeléseket is, amellyel kezdetét veszi Cserkeszőlő gyógyászati turizmussal kapcsolatos hosszútávú, tudatos stratégián alapuló fejlesztése.
Legkésőbb az idei év őszén/telén szeretnék helyreállítani a Touring Szálloda és a Napsugár étterem között folyosót, amely nagyban növelni fogja vendégek kényelmét. A jövő év elején kívánják elindítani egy új, nagy vízfelületű élménymedence tervezési munkálatait és a kivitelezést szeretnék teljesen befejezni 2023-ban.
“Települési szinten jövő év elején kezdődik egy látogatóközpont építése, valamint a Szinyei-Merse kúria parkjának megépítése, ami után a látogatókat méltó körülmények között fogadhatjuk a rövidesen műemléki védettség alá kerülő épületben, és a már műemlék Szinyei-Merse borospincében” – említette Varga Attila.

További részletek Termalonline.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek