Szolnoki Fidesz: nem kell ellátás a szolnoki és megyei munkanélkülieknek

Megosztás

A szolnoki fideszesek egyetértenek azzal, hogy a helyi állástalanok a 3 hónapos álláskeresési járadék lejárta után fél évig csak 22 800 forint ellátást kapjanak, utána pedig semmit. Ön szerint ez mennyire emberséges?

Átlagosan 445 napig, vagyis nagyjából 14 és fél hónapig tart, amíg valaki munkát talál ma Magyarországon – derült ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb hivatalos adataiból. Ez azért döbbenetes, mert az álláskeresési járadék a Fidesz szabályai szerint csak 3 hónapig jár a munkanélkülieknek. Vagyis 3 hónap után minden munkanélküli érdemi ellátás nélkül marad, mivel az ezt követően 6 hónapig adott 22 800 forintos foglalkoztatásit helyettesítő támogatás szinte a semmivel egyenlő.

Ez azt jelenti, hogy ma egy magyar munkanélkülinek átlagosan csaknem egy évig érdemi ellátás nélkül kell megélnie.

Mindez a szolnoki és a megyei munkanélküliekre is igaz, és ezzel Kállai Mária, szolnoki fideszes parlamenti képviselő és Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere is egyetért. Mivel semmilyen fórumon nem jelezték, hogy elleneznék a jelenlegi gyakorlatot, ez arról árulkodik, hogy szerintük szolnoki és a megyei munkanélküliek kibírják egy évig pénz nélkül. Vagyis Kállai Mária és Szalay ferenc egyetértenek a Fidesszel abban, hogy felesleges segíteni a helyi állástalanokat!

Kérdés, hogy mennyire emberséges a milliós fizetésből élő Kállai Mária és Szalay Ferenc ezen álláspontja. Jó hír viszont, hogy ha a jövőbeni választásokon elég sokan szavaznak ellenük, még ők is lehetnek munkanélküliek…

Kapcsolódó cikkek