Öt hónapig bújkált a rendőrség elől a szolnoki támadó, egy ruhakupac alatt találták meg

Megosztás

Ismeretlen személy egy helyi járatos autóbuszról leszálló utast követett Szolnokon 2021. március 7-én 15 óra 10 perc körül, majd néhány méter megtételét követően

ököllel arcon ütötte a nőt, aki a bántalmazás következtében a földre esett.

A jogsértő ekkor elvette a sértett válltáskáját és a bevásárló szatyrát is.

A táskában személyes okmányok, készpénz, bankkártya (és annak PIN-kódja) voltak. A bántalmazó távozott a helyszínről, majd a PIN-kód segítségével készpénzt vett fel egy bankautomatából. A sértett az ökölütés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A nyomozók azonnal helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak ki, elemezték a  kamerafelvételeket. Ezek segítették a rendőröket, hogy a bűncselekmény elkövetésétől számított néhány órán belül ismertté vált a feltételezett elkövető személyazonossága, azonban a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.

Az egyenruhások elfogató parancsot adtak ki a 29 éves férfi ellen. A visszatérő ellenőrzések 2021. augusztus 8-án hozták meg a várt eredményt –  a délutáni órákban

a gyanúsított szolnoki lakcímén, az egyik szobában, egy ágyra halmozott ruhakupac alatt elbújva megtalálták a hónapok óta keresett férfit.

A rendőrök a jogsértőt előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi tagadta tettét, és a gyanúsítás ellen panasszal élt.  A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott, majd előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Kapcsolódó cikkek