Karácsony: Nem az összefogás, hanem annak hiánya okozta az ellenzék vereségét

Megosztás

A budapesti főpolgármester nem kertelt: akkorát buktak, mint az üveges tót.

“A kampány megmutatta, hogy két rendkívül tudatos politikai tábor van, a miénk nyilván sokkal kevesebb információ alapján hoz tudatos politikai döntéseket, a másik, az adófizetői ezermilliárdokból épített buborék pedig azt biztosítja, hogy mindenhova eljusson az üzenet” – fejtette ki Karácsony Gergely a Telexnek adott interjújában.

A lapnak arról is beszélt: az, hogy „az ellenzék háborúpárti”, pár nap alatt brutális módon átment ezen az óriási buborékon, megmutatva a propagandagépezet hatékonyságát.

Karácsony szerint nem elég csak azt mondani, hogy „mi nem a Fidesz vagyunk”, kell egy alternatív politikai ajánlat, az összefogásnak volt közös története, de ez kizárólag csak egy elitista szemszögből adott válaszokat a jövőre.

Arról is beszélt: Márki-Zay Pétert az robbantotta be az előválasztáson, hogy az ellenzéki elittel kapcsolatos kritikát hitelesen tudta megtestesíteni, de ebből nem tudott érdemi politikát csinálni. “Péter nem tudott egy fenntartható politikai fegyvert kovácsolni az őt megválasztó, ellenzéki elitellenes tömegből, illetve hangulatból” – tette hozzá Karácsony Gergely.

A főpolgármester úgy véli, nem az összefogás, hanem annak hiánya okozta az ellenzéki vereséget. A kérdésre, hogy miben érzi a saját felelősségét, úgy fogalmazott: “Az ég szerelmére, akkorát buktunk, mint az üveges tót. Tehát akinek ezek után nincs felelősségérzete az ellenzéki oldalon, aki nem tesz fel magának kérdéseket, vagy aki úgy érzi, hogy mindent jól csinált, az szerintem pszichopata. És én nem gondolom, hogy bárki az lenne közülünk.”

Karácsony Gergely szerint most mindenki a maga a fenekét védi, és van egy blame-game, hogy akkor most ki a hibás. Ő azonban reméli, hogy a lelke mélyén azért mindenki feltesz magának kérdéseket. „Én biztosan” – jegyezte meg.

Forrás: Telex.hu via Index.hu

Kapcsolódó cikkek