Kigyulladt egy társasházi lakás Szolnokon

Megosztás

Több mint negyven ember töltötte rokonoknál az éjszakát – olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Katasztrófavédelem honlapján.

Tűz keletkezett egy társasház első emeleti lakásának egyik szobájában és erkélyén kedd este Szolnokon, a Czakó Elemér utcában. A szolnoki és a ceglédi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett behatoltak a lépcsőházba, és kikísérték a ház lakóit; volt, ahol feszítővágóval nyitották fel a bejárati ajtót.

Hét ember a társasház tetejére, egy pedig saját lakásának erkélyére menekült, őket a tűzoltók magasból mentő segítségével menekítették ki.

A tűz által keltett hő és füst károsította az égő lakás feletti másik két lakást is. Az egységek több vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd átszellőztették a füsttel telítődött épületet. A tűzoltók a két szomszédos lépcsőházból is kikísérték a lakókat, ők azonban a beavatkozást követően visszatérhettek otthonukba.

A tűzzel érintett lakás lépcsőházának húsz lakásába azonban nem lehetett visszamenni, az ott élő negyvenegy ember rokonoknál töltötte az éjszakát. A kimenekítés összesen nyolcvan embert érintett. A katasztrófavédelem a tűz okának kiderítésére tűzvizsgálati eljárást indított.

Forrás és fotó: jasz.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek