A szolnoki isler 2020-ban megkapta a HÍR-védjegyet (Hagyományok-Ízek-Régiók program), bár a keletkezéséről és eredetéről rengeteg történet kering. Van, aki szerint akkora volt a szegénység, hogy lekvár helyett kényszerből készítették cukrozott tojásfehérjével. A sütemény azóta legendássá vált a térségben.
Tovább olvasomCímke: sütemény
Ilyen lenne az igazi szolnoki habos isler?
A szolnoki isler 2020-ban kapta meg a HÍR-védjegyet (Hagyományok-Ízek-Régiók program), bár a keletkezéséről és eredetéről rengeteg történet kering. Van, aki szerint akkora volt a szegénység, hogy lekvár helyett kényszerből készítették cukrozott tojásfehérjével, mindenesetre országszerte tény, hogy a térségben „különleges módszerekhez” folyamodnak, ha az isler kerül középpontba. A Nők Lapja Café a József Attila úton található Marcipán Cukrászdába látogatott el, hogy rájöjjön a titokra.
Tovább olvasomSzakiskolás diákok vittek örömet a jászberényi szociális otthonba
Különleges karácsonyi ajándékkal kedveskedtek a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola diákjai és oktatói a jászberényi idősek otthona lakóinak.
Tovább olvasomA Szolnokon legendás habos isler is szerepet kapott az idei matek érettségiben
Hány köbcentiméter a két tésztalap együttes térfogata? És azt tudja, hogy hány cm a két tésztalap közötti, habbal kitöltött hengeres rész átmérője? A matematikát messziről kerülőknek olvasni is rossz ezeket a kérdéseket, ám a végzős középiskolásoknak ismerősek lehetnek ezek a feladványok, hiszen ma volt a matek érettségi. Ráadásul benne egy feladattal, amelynek témája nagyon közel áll a szolnokiak szívéhez.
Tovább olvasomPéntekre megyénkbe is megérkezik a Spicces füge
Idén is nagy érdeklődés övezi a népszerű édességet, amit ezen a hétvégén bárki megkóstolhat Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Mutatjuk, melyik cukrászdába érdemes betérni. Idén a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda cukrásza, Lakatos Pál kreációja, a „Spicces füge respektus” fantázianevű torta nyerte a Magyarország Tortája címet. A győztes torta ötletének megszületéséhez egy balatoni nyaralás során kóstolt füge fagylalt adta az ihletet, melyhez a karamell és a tokaji aszú párosítása izgalmasnak ígérkezett. Már nem kell sokat várni, hogy mi is megkóstolhassuk a legjobbnak ítélt édességet. A Magyar Cukrász Ipartestület a honlapján azt írja, Magyarország Tortáját és a Magyarország Cukormentes…
Tovább olvasom