Péntekre megyénkbe is megérkezik a Spicces füge

Megosztás

Idén is nagy érdeklődés övezi a népszerű édességet, amit ezen a hétvégén bárki megkóstolhat Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Mutatjuk, melyik cukrászdába érdemes betérni.

Idén a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda cukrásza, Lakatos Pál kreációja, a „Spicces füge respektus” fantázianevű torta nyerte a Magyarország Tortája címet. 

A győztes torta ötletének megszületéséhez egy balatoni nyaralás során kóstolt füge fagylalt adta az ihletet, melyhez a karamell és a tokaji aszú párosítása izgalmasnak ígérkezett.

Már nem kell sokat várni, hogy mi is megkóstolhassuk a legjobbnak ítélt édességet. A Magyar Cukrász Ipartestület a honlapján azt írja, Magyarország Tortáját és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét 2023. augusztus 19-től vásárolhatják meg az érdeklődők az ország 400 cukrászdájában.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében több helyen is megkóstolhatjuk a finomságot. Szolnokon az Édes Titok Cukrászdában és a Marcipánban, Mezőtúron a Cukormázban, Jászberényben pedig a Megyeház Presszóban.

Ahogyan minden évben, idén sem ez lesz a legolcsóbb édesség a polcokon: várhatóan 1400 forintba fog kerülni egy szelet, de egyes helyeken akár 2000 forintot is elkérhetnek az országtortából.

A teljes listát itt lehet böngészni.

Kapcsolódó cikkek