Ön szerint hogy készül a hamisítatlan szolnoki habos isler?

Igazi retró klasszikus desszert, amelyet generációk óta szeretnek, és amelyet sokan ma is próbálnak otthon újraalkotni. Kitaláljuk, miről van szó? Ez nem más, mint a híres szolnoki habos isler, egy különleges helyi cukrászremek, amely formájában és csokoládébevonatával az osztrák ischlert idézi, ám egyedi megoldása miatt mégis teljesen magyar találmány. A lekvár helyét ugyanis magas, fényesre vert tojáshab veszi át, amely két omlós linzerkarika között kap helyet.

Tovább olvasom

A mosoly és a jó hangulat uralja a Tiszaligeti Turisztikai Központ táborát

A táborozó gyermekek még desszertet is kaptak, amikor a polgármester meglátogatta a siserehadat és egy kis ajándékként vitt nekik dinnyét. Ez egy új divat lett Jász-Nagykun-Szolnok megyében? Pócs János az idősotthonokba, Györfi Mihály pedig a gyermektáborba vitt hűsítő görögdinnyét.

Tovább olvasom

Aranyáron mérik a világon egyedülálló szolnoki palacsintát

A palacsinta nem tartozik kifejezetten gourmet fogások közé, éppen ezért az ára is elérhető, pláne ha az ember a saját konyhájában készíti el a klasszikus alapanyagokból. Ám a leleményes vállalkozók tucatnyi trükköt kitalálnak, hogy eladhatóbbá tegyék portékáikat, így történhet meg, hogy egyre több ételt készítenek aranyból. Na de a palacsintát is?

Tovább olvasom