Közbiztonság Túrkevén – fókuszban a balesetek

Megosztás

Túrkeve közbiztonsága stabil, ám továbbra is fontosak a fejlesztések és az önkormányzat támogatása – derült ki a Mezőtúri Rendőrkapitányság közbiztonsági fórumán, amelyen Sallai R. Benedek, Túrkeve polgármestere is részt vett.

A fórum keretében Kiss Ferenc rendőr ezredes, a mezőtúri rendőrkapitány és Szitár Ferenc megyei rendészeti főkapitány-helyettes számoltak be a térség biztonsági helyzetéről. A közbiztonsági fórumon szó esett az elmúlt időszak fontos eseményeiről, a rendőrségi statisztikák alakulásáról, valamint az önkormányzat és a rendőrség közötti együttműködés lehetőségeiről is.

A beszámolók alapján Túrkeve közbiztonsága alapvetően jónak mondható. A városban az együttműködés hatékonysága kiemelkedő, és az önkormányzat, a rendőrőrs munkáját támogatva, folyamatos kapcsolatban áll a helyi közbiztonság érdekében. Koós Róbert, a túrkevei rendőrőrs parancsnoka mindig az önkormányzat rendelkezésére áll a közös ügyek és célok megvalósítása érdekében, legyen szó bűnmegelőzési programokról, vagy éppen a közlekedésbiztonsági fejlesztésekről.

Ezek az esetek rávilágítottak a közlekedés fokozottabb ellenőrzésének szükségességére, amelynek érdekében a polgármester külön kérte a hatóságok segítségét. Az önkormányzat azt tervezi, hogy fokozott figyelmet szentelnek a város közlekedésének biztonságosabbá tételére, és kampányokat is indítanak a felelős vezetés népszerűsítése érdekében.

A fórumon a közlekedésbiztonság mellett az illegális hulladéklerakások és az illegális fakivágások kérdése is kiemelt figyelmet kapott. A polgármester hangsúlyozta, hogy az illegális fakivágásokkal szemben a város zéró toleranciát hirdet, és szorosabb együttműködést tervez a rendőrséggel ezen tevékenységek visszaszorítása érdekében. Az illegális hulladéklerakások esetében szintén fokozott felügyeletre számíthatnak a lakosok, mivel a városvezetés elkötelezett a környezeti felelősségvállalás és a közösségi terek tisztán tartása mellett.

A polgármester optimista a rendőrséggel való együttműködés jövőjét illetően, és hangsúlyozta, hogy a város minden szükséges eszközzel támogatja a túrkevei rendőrőrs munkáját. Az önkormányzat és a rendőrség egyaránt elkötelezett amellett, hogy Túrkeve egy biztonságos és élhető város maradjon, amelyben az itt élők és az ide látogatók egyaránt jól érezhetik magukat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek