Kiderült, hogyan és miért lett magánterület a tiszaligeti parkoló – íme az új burgerező

Megosztás

Megosztotta a közvéleményt, hogy júliusban egyszer csak teljesen váratlanul elkezdték nyomtatott papírokat az autókra helyezve megkérni a gépkocsi-vezetőket, hogy ne parkoljanak a korábban régóta ingyenesen használt helyre, mert magánterület lett. Most már az okát is megismerhettük.

Két táborra oszlottak akkor júliusban (amikor először beszámoltunk a változásról) a hozzászólók, az egyik fél némi felháborodással reagált arra, hogy mi az, hogy minden tábla és útburkolati jelzés nélkül csak úgy kisajátítanak egy területet. A másik fél pedig úgy gondolta, ha van rá lehetőség, hogy az érintett területet valaki megvásárolja és onnantól magánterületként kezelje, akkor ez van, nincs mit tenni, nem lehet háborogni.

Bő három hónap elteltével most derült fény a (félig-meddig) titokra, hogy miért szűnt meg az ingyenes parkolás lehetősége a Tiszaliget ominózus részén. Megvették magáncélra, ugyanakkor valaminek a vége egyben másnak a kezdete, üdvözölhetjük ugyanis Szolnokon az új burgerezőt. A részleteket T. Marietta osztotta meg a közösségi médiában, aki cégén keresztül megvásárolta a területet.

Marietta képekkel illusztrálva részletesen leírta, mi és hogyan történt. 2024.07.01.-től a “Moment” épület mögötti parkoló részt, amit később korlátokkal kijelöltek, bérleti szerződéssel a Kötivizigtől a cége, a Moment Liget Kft kibérelte. Mi okból?

A parkolóban Lakatka Burger néven egy streetfood autót helyeztek el, ahol hamburgereket és üdítőket árulnak, és ígérete szerint lassan eljön az ideje a forralt bornak. A magánterület célja és előnye számukra, hogy a Moment Apartmanba Szolnokra érkező vendégeknek és az Aranylakat Bisztróba érkező vendégeknek legyen parkolóhelye.

Elmondása szerint ők még mindig szeretnék, hogy legyenek olyan gasztro helyek Szolnokon, ahol a vendégek (a szolnoki lakosok) jól érezhetik magukat, finomat ehetnek, egy hely ahova jó beülni a Tisza parton. A Tisza-part, ami egy gyönyörű hely a városban! (Vélhetően a nem szolnoki lakosokat is szeretettel várják, bár a mondat félreértelmezhető – a szerk.)

Arra a kérdésre, hogy miért döntött amellett, hogy kibérli a parkolóhelyeket? Mert úgy érzi, ciki, hogy fizetik a vendégek az idegenforgalmi adót és 8.00-17.00-ig sokan azért parkolnak oda, mert ingyenes, vagy ott hagyják több hétre az autójukat ugyanebből az okból. “Mert mikor már látják, hogy full telve a parkoló akkor is simán ott hagyják, a felfelé vezető úton is, úgy hogy a kukás autónak centiznie kell” – fogalmazott.

Kihangsúlyozta, hogy az a rész nem önkormányzati, nem NER-es kapcsolatok, “nem sz*r-szemét vállalkozó, aki már mindenünket elveszi, nem sz*r-szemét házban lakók, mert nekik mindent szabad” – oszlatta el a tévhiteket. Marietta még bízik abban, hogy Szolnokra érdemes egy ilyen streetfood autót lerakni és a vendégekért lenni. Akik szolnoki lakosok. (Továbbra is úgy gondolom, nem csak szolnoki vendégekre számít a tulajdonos – a szerk.)

Lehet, úgy is nézni, hogy most eltűnt 25 db ingyenes parkoló. Lehet, úgy is, hogy van egy jó hely, ahova le lehet menni és egy jót enni, inni, barátokkal. Leírása szerint azért tette, hogy az a kis remény ne haljon el, hogy Szolnokra nem érdemes semmi vállalkozást rakni (főleg nem gasztronómiait). Szóval ennyi lenne a története a Moment és a Lakatka Burger szemszögéből nézve. Bár voltak, akik azonnal marketingszövegnek nevezték a leírtakat, mások rögtön meg is dicsérték a helyet, hogy szerintük kitűnő a burger.

Így vagy úgy, de az utóbbi időben inkább lélegeztetőgépen tengődő városunkba került egy újabb kiskereskedelmi egység, reméljük, sokáig fenn is marad a burgerező. Képek: T. Marietta, Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek