Jelentős elismerésben részesült a szolnoki Lumen Park

Megosztás

A SolServices Kft. természetbarát napelempark koncepciója megosztott fődíjat nyert a „Biodiverzitás megőrzése és helyreállítása” kategóriában, amelyet a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) ítélt oda. A cég által fejlesztett Lumen Park Szolnok projekt különleges eljárásokkal segíti elő a biodiverzitás védelmét és növelését és kiemelten alkalmaz környezetbarát módszereket.

A Lumen Park Szolnok nemcsak hazai, de globális szinten is egyedülálló napelempark, amely egyszerre szolgálja az energiatermelést és a természeti környezet védelmét. A vállalkozásról a Szol24-en is olvashattak, világszerte az első olyan természetbarát napelemparkot hozták létre, amely a legmodernebb fenntarthatósági eljárásokat alkalmazva valósult meg, kiemelten figyelve a növény- és állatbarát módszerekre, valamint a több évtizedes mezőgazdasági termelés miatt kimerült talaj revitalizálására

Az ökológiai megfigyelési program első eredményei szerint a biodiverzitás jelentősen javult a park területén, ami a növény- és állatfajok számának látványos növekedésében is megnyilvánult.

A madarak száma például a park megnyitása után közel 2700-2800 egyedre emelkedett, szemben a korábbi 411-el, ami jól tükrözi a park környezetvédelmi hatékonyságát.

A SolServices ügyvezetője, dr. Farkas Gábor, büszkén hangsúlyozta, hogy a cég természetbarát megközelítése nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is példaértékű lehet. Az elismerés pedig megerősíti, hogy érdemes volt erőforrásokat fektetni a természet és a technológia összhangjára épülő koncepció kidolgozásába.

A mindössze hétéves SolServices már korábban is jelentős szakmai elismerést szerzett: az év elején a világ vezető technológiai lapja, az Applied Technology Review beválasztotta a céget a fenntarthatósági megoldásokra specializálódott vállalatok európai top 10-es listájára.

Kép: SolServices

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek