Cigarettacsempészetért ülhet a Tisza egykori Szolnok megyei aktivistája

Megosztás

A Kecskeméti Járásbíróság négy személy harmincnapos letartóztatásáról döntött pénteken, őket jövedéki adózás alól elvont dohány és cigaretta megszerzésével, illetve azzal való kereskedéssel gyanúsítanak. Az egyik férfi a Tisza Párthoz köthető civil kezdeményezések egyik aktivistája volt, de már ezt megelőzően törölték a regisztrációját.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szerint jövedéki adózás alól elvont dohánytermékek és cigaretták megszerzésével, valamint kereskedésével gyanúsítják a négy férfit, erről írt pénteken a Mandiner. Kövecs Máté, az ügyészség szóvivője szerint a csoport két tagját különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosással, míg a másik két embert jelentős értékre elkövetett pénzmosással vádolják. A letartóztatást szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélyére hivatkozva rendelték el.

A bíróság harminc napra rendelte el a gyanúsítottak őrizetét, és két esetben a döntés már jogerős is lett, míg a másik két vádlott fellebbezett.

A Mandiner névtelen forrásra hivatkozva hozzátette, hogy a letartóztatott férfi a Tisza Párt Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezője és állítólag részt vett a párt korábbi, MTVA-székház előtti tüntetésén is.

Az ügy részletei azonban kiegészültek, amikor a Blikk felkereste a Tisza Pártot.

„A Tisza Szigetek civil szerveződések, amiket lelkes támogatók alapítanak és szerveznek. Ezek biztosítják a társadalmi bázisunkat, de jogi felhatalmazás nélkül működnek. A gazdasági bűncselekményekkel vádolt szolnoki férfi az egyik Tisza Szigetünkhöz kötődött. Még a hír kirobbanása előtt, amint tudomásunkra jutott az érintett ellen indított büntetőeljárás, a férfi regisztrációját azonnal töröltük” – közölték.

Kép: 24.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek