A szív diadalaként jellemezte az edző a Szolnoki Dózsa győzelmét

Megosztás

Hangay Zoltán, a Szolnoki Dózsa Praktiker férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője úgy véli, a szív diadala volt a csütörtöki, HAVK Mladost feletti 18-17-es, büntetők után eldöntött győzelem az Eurokupa csoportküzdelmeinek nyitányán.

“Mindenki egytől egyig elképesztő teljesítményt nyújtott, azt hiszem, ilyen fantasztikus közönség előtt először játszottunk, amióta itt vagyok. Az elején egy picit beragadtunk, utána viszont domináltuk a meccset, a végén a horvátok fordítottak, de visszajöttünk, nem érdemeltünk volna vereséget. Erről a találkozóról a szívet emelném ki” – mondta a mester a rendkívül szoros, ötméteresekkel megnyert mérkőzés után.

Hozzátette, az, hogy a csapatkapitány Kovács Gergő nem játszott, mivel nem tudta vállalni a játékot, elképzelhető, hogy még egy kis pluszt is adott a játékosoknak.

A szolnoki csapat utolsó találatát a klub saját nevelésű játékosa, a 17 éves Cseh Maxim szerezte.

“Eddig is jól játszottunk a szezonban, de most egy olyan csapattal találkoztunk, amelyben a fél horvát válogatott ott van. Nem voltunk megilletődve, mindent beletettünk a meccsbe és ez ki is jött, ez a két pont rendkívül értékes lesz majd, hiszen szeretnénk továbbjutni a csoportból. Büszkék lehetünk egymásra edzők, játékosok és a szurkolók egyaránt”.

A Tisza-partiak a jövő heti második fordulóban a német Duisburg otthonába látogatnak. A négy négycsapatos csoportból az első két-két együttes jut tovább a nyolcadöntőbe, amely a Bajnokok Ligája csoportköréből átkerülő gárdákkal válik teljessé.

MTI-információ

Kép: vizilabda-szolnok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek