Továbbra is hibátlan a Szolnoki Dózsa a bajnokságban

Megosztás

A vízilabda OB I. harmadik fordulójában izgalmas összecsapásnak lehettünk tanúi, ahol a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata lenyűgöző teljesítménnyel 11-9-re győzedelmeskedett a Bp. Honvéd ellen annak Kőér utcai uszodájában.

Az elmúlt szezonban a két csapat négy alkalommal találkozott, melyből háromszor a fővárosi gárda kerekedett felül. Az idei bajnokságban mindkét együttes hibátlan mérleggel várta az összecsapást, két-két győzelemmel a hátuk mögött. A mérkőzés előtt Hangay Zoltán, a Szolnoki Dózsa vezetőedzője kiemelte, hogy az előző évadban ötödik helyen végzett Honvéd elleni meccs kiváló erőfelmérőnek ígérkezik.

A találkozó Vámosi Bertold akciógóljával indult, amit Bedő Krisztián találata követett, jelezve a szolnokiak határozott kezdését. A csapatok intenzív játékot mutattak be, sok úszással és lövéssel tarkítva. A Honvéd szépítése után Schmölcz Norman vette be az ellenfél kapuját, majd a második negyedben kiegyenlítettek a hazaiak.

A félidő után 6-6-os állásnál Schmölcz és Bedő góljaival ismét a Szolnok került előnybe, de Hessels Benjamin találata szorossá tette a mérkőzést a harmadik negyed végére. A záró szakasz elején rövid ideig a Honvéd átvette a vezetést, ám a Dózsa gyorsan reagált: Bedő egyenlítő gólja után Zerinváry Lóránd találatával újra a vendégek kerültek előnybe.

A mérkőzés hajrájában a szolnokiak kiváló védekezése és Józsa Ottó kapus bravúros védései kulcsfontosságúnak bizonyultak. A győzelmet végül Simon Donát gólja biztosította be, megpecsételve a Szolnoki Dózsa sikerét.

Bp. Honvéd–Szolnoki Dózsa Praktiker 9–11 (2–3, 3–3, 2–2, 2–3). A Szolnok gólszerzői: Schmölcz (4 gól), Bedő (3 gól), Simon D. (2 gól), Vámosi és Zerinváry (1-1 gól)

A mérkőzés eredményeként a Szolnoki Dózsa Praktiker megőrizte hibátlan mérlegét az élvonalban, csak jobb gólaránya miatt van előttünk a tabellán a Vasas korábban otthon a Szegedet győzték le pólósaink 16-11-re, idegenben pedig az Egert 15-8-ra. Szombaton a még szintén pontveszteség nélküli OSC Újbuda érkezik városunkba.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek